STRYKEMERKER

Strykemerker, fra Smartlapper.no

Strykemerker til klær

Våre strykemerker er smarte navnelapper som er spesielt utviklet for permanent merking av klær og tekstiler. Navnelappen festes ved hjelp av et strykejern. Når du fører strykejernet over navnelappen smelter limet på undersiden av navnelappen inn i tøyfibrene. Når limet størkner lages det små «haker» inn i tøyfibrene. Du kan se for deg hundrevis av bittesmå fiskekroker mellom navnelappen og klesplagget. Når strykemerkene er festet riktig tåler de vask etter vask i mange år uten å falle av.


Lag dine egne strykemerker til klær


Slik fester du strykemerker: 

  1. Ta av et strykekemerke fra arket, og plasser den på ønsket sted på tekstilet du skal merke.
  2. Legg det medfølgende silikonpapiret over strykelappen. (Dersom du mister silikonpapiret kan du bruke vanlig bakepapir, men ikke matpapir).
  3. Sett strykejernet ditt på maks temperatur. OBS! Husk å skru av dampen!
  4. Press strykejernet over strykemerket med rolige bevegelser i ca. 7-10 sekunder, og ta deretter silikonpapiret forsiktig av. Press gjerne litt med en finger for å presse limet ekstra godt ned i fibrene. MEN, vær varsom – det er varmt. Plagget bør ikke kjøres i vaskemaskinen de første 12 timene.

Silikonpapiret ser ut som bakepapir, og er ca. 10 x 7 cm stort, og leveres i samme konvolutt som strykemerkene. Silikonpapiret har flere funksjoner. Blant annet sørger det for at du ikke får lim på ditt strykejern. Det kan komme litt lim ut på siden av navnelappen når du klemmer et varmt strykejern over navnelappen.

Tips til å fjerne strykemerker:

Dersom lillebror eller lillesøster skal overta et plagg, eller du skal gi bort et plagg kan det være behov for å fjerne den gamle strykelappen. Da har vi et tips. Legg et kaffefilter (ja, faktisk) over strykemerket, og før et varmt strykejern over kaffefilteret. Da smelter limet igjen, og deler av limet vil normalt feste seg til kaffefilteret, og det blir enkelt å fjerne strykemerket. Lykke til!

Les også:
| Navnelapper til sykehjem | Navnelapper og barnehage | Barnehagestart |